OUDE DORPSKRANTJES VAN SEBALDEBUREN

Hieronder de inhoud van vijf oude dorpskranten van Sebaldeburen. Deze dorpkrantjes verschenen onder de naam 'Dorpsklanken' vanaf eind jaren zestig van de vorige eeuw en werden huis aan huis bezorgd.

Vooral in de eerste jaren stonden deze dorpskrantjes bol van van interessante verhalen over belevenissen van bewoners van Sebaldeburen.

Ik ben op zoek naar meer van deze oude dorpskranten. Er zijn er heel wat verschenen. Mocht iemand nog een paar van deze krantjes hebben en die wel kwijt willen dan ben ik er erg blij mee.

Om de dorpskrantjes goed te kunnen lezen moet je even met de muis op de afbeelding klikken. Dan wordt alles vergroot weergegeven met een zwarte achtergrond.


************************************************************************

Hieronder een 'Dorpsklanken' van 5 mei 1995 wat in het teken stond van de Tweede Wereldoorlog.
In deze aflevering van 'Dorpsklanken' uit februari 1970 staan de memoires van een krijgsgevange in de Tweede Wereldoorlog. Dat was Lieuwe Dijkstra, geb. 26 maart 1919 te Sebaldeburen, overl. 7 april 2011 te Grootegast. Lieuwe was in Sebaldeburen en wijde omgeving vooral bekend omdat hij visboer was met een steevast opgewekt humeur.

Als je zijn verhaal leest dan besef je hoe verschrikkelijk oorlog is. Meer woorden heb ik daar niet voor nodig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten